Термоштанга цифрова ТЦ-3м-2 м.
- Готово до відправки
- Код: ТЦ-2-2
1 540 ₴
- +380 (98) 838-99-10Олексій
- +380 (99) 258-19-79Олексій
Призначення цифровий термоштанги серії ТЦ — замір температурних показників в зерні різних сипучих продуктах його переробки, як правило, мають схильність до мимовільного нагрівання під час зберігання.
У нас можна купити обладнання марок ТЦ-2 і ТЦ-3 для складів і зерносховищ, що вимірює температуру зернової маси глибиною до двох і трьох метрів відповідно.
Застосування цифрових термоштанг рекомендовано для багатьох організацій тим чи іншим чином пов'язаних із зберіганням зернопродуктів, їх переробкою, або безпосередньо з контролем якості. Наприклад, ефективним є використання такого вимірювального обладнання, як ТЦ, на зернопереробних та хлібоприймальних підприємствах, комбікормовими заводами, складами.
Про самонагревании зерна в сховищах
Мимовільне нагрівання зернової продукції при зберіганні — явище, причиною якого вважаються внутрішні природні процеси фізичного і хімічного характерів не пов'язані безпосередньо із змінами у зовнішньому середовищі.
Практично було встановлено, що в досить великих обсягах зернопродуктів локальне підвищення температури вже в межах від 1 до 3 градусів свідчить про процес самостійного нагрівання, здатного призвести до значного погіршення смакових характеристик і запаху продукції.
Найчастіше перевірка стану зерна та його похідних, насипаних товстим шаром, викликає деякі труднощі. Це пов'язано, зокрема, з необ'єктивністю вимірювань, виконуваних в поверхневих або недостатньо глибоких пластах продукції. Справа в тому, що мимовільно нагріваються області спочатку зазвичай локалізовані на досить великій глибині, тоді як зовнішні шари маси, що безпосередньо контактують з навколишнім середовищем, практично зрівнюються з нею по температурі.
Саме для скорочення трудовитрат і одночасно підвищення надійності контрольних замірів в цілому і призначена цифрова термоштанга. Маючи в розпорядженні об'єктивні показники, можна своєчасно вжити заходи, необхідні для запобігання псування зернових сипучих продуктів з-за самонагрівання.
Конструкція цифровий термоштанги ТЦ
Основою цифрової термоштанги є корпус з алюмінію, виготовлений у вигляді труби з діаметром 16 міліметрів. Один з торців приладу має конічний наконечник алюмінієвий, з розміщеним усередині нього датчиком температури.
З протилежного від термодатчика боку труба-корпус оснащена пластиковою ручкою, яка складається з відсіку з елементами живлення, схеми управління, а також дисплейного пристрою для візуального представлення робочої інформації, із захистом від пошкоджень у вигляді прозорого світлового фільтру червоного кольору.
Термодатчик з'єднаний з системою схемою допомогою електричного кабелю-шлейфа, що проходить по всій довжині всередині труби корпусу термоштанги.
Технічні характеристики ТЦ-2:
Діапазон вимірюваних температур, ºС | -55...+125 |
Ціна поділки (-9.9...+125) ºС | 0,1 |
Середній час виміру, хв | 3 |
Харчування (4 елементи АА-R6-1,5 V), | 6 |
Споживаний струм, мА, не більше | 40 |
Маса, кг, не більше | 1,0 |
Габаритні розміри, мм, не більше | 65х65х2150 |
Глибина вимірювання температури, мм, не більше | 2000 |
Технічні характеристики ТЦ-3:
Діапазон вимірюваних температур, ºС | -55...+125 |
Дискретність відліку (-9.9...+125) ºС | 0,1 |
Середній час виміру, хв | 3 |
Харчування (4 елементи АА-R6-1,5 V), | 6 |
Споживаний струм, мА, не більше | 40 |
Маса, кг, не більше | 1,0 |
Габаритні розміри, мм, не більше | 65х65х3150 |
Глибина вимірювання температури, мм, не більше | 3000 |
Експлуатація та обслуговування
При роботі з цифровою термоштангой потрібно дотримуватися декількох простих рекомендацій, які допомагають забезпечити точність вироблених вимірів і оберегти вимірювальний прилад від передчасного виходу з ладу.
При зберіганні, транспортуванні, а також безпосередньо при виконанні вимірювань необхідно оберігати пристрій від різких струсів, зіткнень з предметами, наприклад, із-за випадкових падінь, і будь-яких інших контактів ударного типу з чим-небудь твердим.
Порядок дій при вимірюванні температури:
- Введіть цифрову термоштанги стороною з термодатчиком в продуктову масу до глибини, на якій планується провести контрольний замір.
- Потримайте прилад близько 3 хвилин в статичному положенні для придбання області пристрою, оснащеної датчиком такої ж температури, як і в навколишньому її продукції.
- Натисніть в нижній частині пластмасової рукоятки термоштанги кнопку «Вимірювання». Утримуйте її в натиснутому положенні до початку індикації показань у вигляді світних цифр на дисплеї у торці рукояті.
- Отпустите кнопку «Измерение», прежде чем приступить к следующему замеру, либо по завершении работы с прибором.
Основні | |
---|---|
Виробник | Україна ТД |
Країна виробник | Україна |
Довжина | 2 м |
- Ціна: 1 540 ₴